Eetcafé SELS

'op gezelschap gesteld zijn'Over Sels

Welkom op de website van Eetcafé Sels!

Sels heeft sinds 1 juli 2021 haar deuren geopend en is dus relatief nieuw op Andijk. Helaas zijn we het laatste kwartaal van 2021 veel dicht geweest wegens de coronamaatregelen en hopen wij met heel ons hart dat de laatste lockdown achter de rug is. We kijken er ontzettend naar uit om 2022 het eerste volledige jaar van Sels te maken, waarbij we streven naar een gemoedelijke en gezellige  sfeer voor alle gasten die bij ons komen.

Misschien kent u de locatie van Sels al van vroeger, toen het nog 't Ankertje heette of (nog ouder) Café de Hoop. Het pand waarin wij gevestigd zijn is namelijk al 125 jaar oud en heeft de bijna dijkdoorbraak van 1916 overleeft d.m.v. een verplaatsing van 400 meter van het gehele pand. Een stukje geschiedenis heeft het pand van Sels dus zeker. Dat is ook deels een reden waarom wij gekozen hebben voor de naam Sels.

Toen wij begonnen met dit avontuur, was de naam nog 't Ankertje. Wij wilden ons richten op zowel jong als oud. Dat is misschien dan wel een hele brede doelgroep, maar voor een dorp als Andijk, waar de zelfstandige cafés langzamerhand verdwijnen, geeft het weer een gevoel van verbondenheid aan de inwoners van Andijk. De jeugd was er niet zozeer in 't Ankertje en dat wilden wij veranderen. Waarom hebben we nu voor de naam Sels gekozen? Sels is West-Fries voor 'op gezelschap gesteld zijn'. Het West-Friese dialect op het dorp is iets wat langzaam verdwijnt en wat met name vroeger veel gesproken werd. Doordat het pand met zijn 125 jaar rijk is aan historie, past een West-Friese benaming daar perfect bij. In plaats van modern en strak is Sels juist te kenmerken aan haar gemoedelijke en huiselijke sfeer door de bruine tinten in het café en door de vrolijke kleuren, planten en zithoeken op het terras.


U kunt bij ons terecht voor lunch (alleen in zomer), diner, hapjes & drankjes, een feestje die je wil vieren, biljart, maar natuurlijk vooral voor de gezelligheid die ontstaat door het samenkomen van elkaar in het café! 

Wij kijken ernaar uit om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen in ons mooie café aan de haven.


Liefs,

Kim & Niels


Gesloten dagen:

- Zaterdag 12 november

- Zaterdag 19 november (vanaf 20:00)
Instagram